Τάσος Τσατάλης

Μπορεί και τους τρεις πλέον η ΑΕΚ

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για την πιθανότητα η Ένωση της επόμενης σεζον να διατηρήσει την επιθετική «τριπλέτα - φωτιά».

Μοιάζει παράδοξο, αλλά στο μυαλό μου το έχω ακριβώς όπως θα το πω εδώ. Αν η σεζόν είχε προχωρήσει κανονικά, χωρίς όσα έχει προκαλέσει η πανδημία και με ρώταγε κάποιος τέτοιο καιρό πως βλέπω το ενδεχόμενο να μείνουν μαζί στην ΑΕΚ, Λιβάγια, Ολιβέιρα και Αραούχο, θα απαντούσα ...χλωμό.

Παραδόξως λοιπόν, στα πιο στενά οικονομικά πλαίσια που δημιουργεί η κρίση με την πανδημία, το βλέπω πολύ λιγότερο ...χλωμό πλέον.

Οι τρεις, που συμπτωματικά σήμερα έχουν δώσει από μια συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα, πιστεύω πως το πιθανότερο είναι πως θα βρίσκονται μαζί στην Ένωση την επόμενη σεζόν.

Πολλά θα παίξουν ρόλο βέβαια και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως Λιβάγια και Ολιβέιρα, θα είναι και στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους που τρέχουν τώρα.

Αλλά ακόμη και σε αυτό, νομίζω τα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση, την ΑΕΚ θα την ωφελήσουν και στις δύο περιπτώσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αραούχο, μπορούμε να πούμε ήδη με σιγουριά, πως το ενδεχόμενο με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, να πάει η ΑΕΚ μέσα στα χρονικά πλαίσια της συμφωνίας του Γενάρη και να δώσει τα 2,7 εκατομμύρια στην Λας Πάλμας, είναι σχεδόν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Το ξέρουν και οι Ισπανοί αυτό και δεν θεωρώ καθόλου απίθανο, από δικής τους πλευράς να ανοίξει η διαδικασία αναζήτησης εναλλακτικών σεναρίων. Στα περισσότερα, αν όχι σε όλα από αυτά, εκτιμώ πως η παρουσία του «Τσίνο» στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν τουλάχιστον, θα είναι δεδομένη.

Αν δεν είχαν μεσολαβήσει όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, τα περιθώρια ευελιξίας δεν θα ήταν τα ίδια.

Για τους άλλους δύο, επίσης οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν ευνοούν καθόλου τις πιθανότητες εξεύρεσης σημαντικά καλύτερων συμβολαίων από αυτό που έχουν ή και θα αποκτήσουν στην συνέχεια στην ΑΕΚ.

Βεβαίως εδώ προκύπτει κι ένα άλλο ερώτημα. Η ίδια η Ένωση, ακόμη και με ευνοϊκές προϋποθέσεις πλέον, θα ήθελε να πάει σε τρία σε κάθε περίπτωση πολύ υψηλά συμβόλαια, για τις ίδιες θέσεις περίπου και την επόμενη σεζόν; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση.

Η απάντηση σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από το αν θα υπάρξει μέσα στην μεταγραφική περίοδο, όποτε τελικά ξεκινήσει κι όσο κρατήσει, κάποιο ενδιαφέρον που να έβαζε και την ΑΕΚ και κάποιον από τους Λιβάγια και Ολιβέιρα, στον πειρασμό να την πάρουν στα σοβαρά.

Αν δεν υπάρξει κάτι τέτοιο, προφανώς το συμφέρον της ΑΕΚ είναι η ανανέωση των συμβολαίων πριν ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Και βλέπουμε ...

ΥΓ: Αν και δεν το συνηθίζω στο blog, επιτρέψτε μου κάτι προσωπικό, γιατί νιώθω την υποχρέωση. Δυστυχώς μέσα στην καραντίνα, χτύπησε την πόρτα κι ένα πρόβλημα υγείας που σε πρώτη φάση έκανε πολύ δύσκολη την δουλειά κι από το σπίτι. Το πιθανότερο είναι πως θα είχαμε είσοδο στα pits για κάμποσο διάστημα. Κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από δω τον εμβληματικό για την ΑΕΚ κι αγαπημένο Νίκο Πανταζή και τον γιο του και πανάξιο διάδοχο του κι επιστημονικά, τον Τριαντάφυλλο Πανταζή. Το ότι έστω και με δυσκολία, η δουλειά γίνεται σε σημαντικό βαθμό, οφείλεται αποκλειστικά σε αυτούς και τους ευχαριστώ.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x